Innovatieve ideeën voor Kraft Heinz

In de toekomst kijken. Dat willen we allemaal wel. Regelmatig krijgen we vragen van onze klanten over hoe zij hun etiket naar een volgend niveau kunnen brengen en wat de ontwikkelingen zijn op etiketgebied. Als producent wilt u immers uw publiek blijven verrassen en niet te veel blijven leunen op successen uit het verleden. Stilstand is achteruitgang. 

Zo’n meedenkvraag past perfect bij ons. We kunnen onze creativiteit erin kwijt en blijven zo onszelf verder ontwikkelen. Een klant waarvoor een vraagstuk onder de loep hadden genomen, was Kraft Heinz. We hebben hen een blik op de toekomst gegeven door custom-made modellen te maken. De custom-made modellen die wij gemaakt hebben, zijn:

1) Het groene etiket

Net als wij, gebruikt Kraft Heinz zoveel mogelijk materialen die op een verantwoorde wijze geproduceerd zijn. Maar hoe kunnen zij dit terug laten komen in hun product? Wij hebben voor hen het groene etiket bedacht. Dit etiket is gedrukt met groene inkten op papier dat is gemaakt van restanten van landbouwproducten, zoals mais of suikerriet.

2) Etiket met schoolbordkrijt

We hebben al veel technieken in huis om etiketten te verfraaien. Reliëfdruk, werken met een combinatie van mat en glans en uit gestanste vormen. Voor Kraft Heinz hebben we geëxperimenteerd met een krijtlak op het etiket, zodat de gebruiker zelf persoonlijke teksten op het product kan schrijven: eet smakelijk of een smiley bijvoorbeeld.

3) Een ware metamorfose met een sleeve

Kraft Heinz gebruikt voor het grootste gedeelte van hun producten geen sleeve. De meeste van de verpakkingen zijn voorzien van een stansetiket. Sleeves kunnen hiervoor een mooi alternatief zijn. Alleen kan de overgang op sleeves een behoorlijke impact hebben op het product en het etiketteerproces. Daarom hebben we voor Kraft Heinz een sample gemaakt om het effect te laten zien. Dit leverde een heel verrassend resultaat op, mede omdat we hebben gespeeld met de glans van het kunststof en transparantie.

4) Het etiket van de toekomst

Een ketchup fles die kan communiceren met je mobiele telefoon. Misschien klinkt dit nog erg ver weg, maar het kan al! Dat hebben wij aangetoond. Voor Kraft Heinz hebben wij namelijk een app ontwikkeld die reageert als je mobiele telefoon in de buurt van de ketchupfles komt. Voor Kraft Heinz heeft het interactieve etiket vooral ‘fun’-toepassing, maar er zijn ook functionele toepassingen te bedenken. Denkt u bijvoorbeeld aan functies als beveiliging of track & trace.

Presentatie

Op een interne beurs van Kraft Heinz, waar de marketing- en R&D-managers van Kraft Heinz Europa, aanwezig waren zijn onze innovatieve ideeën gepresenteerd. De reacties waren erg positief.

Heeft u ook zo’n vraagstuk? Wij denken graag met u mee en gaan graag voor u aan de slag. Neemt u dan contact met ons op en neemt u zeker alvast een kijkje bij ons promotionele uitingen.

Het vertalen van consumer insights naar verpakkingsconcepten is van groot belang. Samen met onze leveranciers zoals Royal Sens, zijn we in staat met innovatieve voorstellen te komen.

Jael Loermans Kraft Heinz
?>