Duurzaamheid op nummer één

Duurzaamheid is bij Royal Sens een onderdeel van haar bedrijfsvoering. Zo zoeken wij altijd naar de meest duurzame oplossing en voor alle facetten van het proces. Wel met als voorwaarde: de inspanningen mogen geen negatief gevolg hebben voor het behalen van de noodzakelijke specificaties van het eindproduct.

Bij iedere investering maken we een afweging tussen de ecologische en product-technische eigenschappen. Hiertussen moet een goede balans zijn. Een voorbeeld hiervan is de bronkoeling waarmee onze drukkerij in Rotterdam in de winter verwarmd wordt en in de zomer gekoeld wordt. We vangen de warmte van de zomer op en hergebruiken dit in de winter. Daarnaast draaien wij voor 40% op groene stroom.

Duurzame leveranciers

Ook vinden wij het belangrijk dat onze leveranciers duurzaam te werk gaan. Voordat we met hen in zee gaan, onderwerpen wij hen aan risico-inventarisatie-analyse waarbij we de bedrijfscultuur- en processen onder de loep nemen. Laten zij zich bijvoorbeeld in met kinderarbeid of zorgen de bedrijfsprocessen tot extreme milieubelasting, dan is dat voor ons reden om niet met die leverancier in zee te gaan. Tevens kijken we naar de oorsprong van de basismaterialen die onze leveranciers gebruiken bij de productie van substraten.

En als wij dat van onze leveranciers verwachten, kunnen we natuurlijk zelf ook niet achterblijven. Zelf beperken we het gebruik van chemicaliën tot het minimum, onze inkten zijn op basis van plantaardige oliën en bij onze klanten stimuleren wij het gebruik van FSC®-papierkwaliteit. Daarnaast zamelen wij al het snijafval dat wij overhouden in voor recycling. Tot slot proberen we het aantal transportkilometers te verminderen door het transport zoveel mogelijk te verzamelen en slimme routes te rijden.

Carbon Footprint

Jaarlijks wordt er een Carbon Footprint van de organisatie gemaakt op basis waarvan wij investeringen doen of veranderingen doorvoeren om deze footprint te verlagen. En doen wij het goed volgens de jaarlijkse Carbon Footprint? Over het algemeen wel, maar er zijn natuurlijk altijd punten van verbetering waar wij graag mee aan de slag gaan.

Bij iedere investering maken we een afweging tussen de ecologische en producttechnische eigenschappen. Deze moet in balans zijn.

Jan Geitenbeek CEO, Royal Sens
?>