Vakmanschap is onmisbaar!

Een etiket lijkt een eenvoudig product: papier of kunststof met een bedrukking. Maar schijn bedriegt, er komt namelijk veel meer bij kijken. Dit ogenschijnlijk simpele product moet op zowel lage als hoge snelheid en zonder verstoringen aan te brengen zijn op bijvoorbeeld een potje groente, fles frisdrank of blik soep.  De afwerking en productiewijze bepaalt in hoge mate hoe gemakkelijk dat kan. Maar wat maakt nu een etiket een goed te verwerken etiket?

Keuze substraat

Allereerst is de keuze van het substraat belangrijk. De keuze hiervan is afhankelijk van de combinatie van etiketteerlijn, type belijming en de omgevingscondities van de fabriek waar de etiketten worden aangebracht. Papier is een natuurproduct en reageert op haar omgeving. Is de luchtvochtigheid in de fabriek hoger dan normaal of juist lager, dan moeten de specificaties van de substraat in onze fabriek daarop afgestemd worden. Een goed gekozen substraat is dan ook essentieel voor een goede verwerkbaarheid.

Vernis- of lakkeuze

Dan de tweede bepalende factor: de keuze van de lak of vernis. Niet alleen heeft deze een decoratieve functie, het laat het etiket glanzen of maakt het juist mat of een combinatie van beide, maar de lak of vernis heeft ook een beschermende rol. Tijdens het transport kunnen de geëtiketteerde producten tegen elkaar aanschuiven, waardoor het etiket beschadigt. Door de vernislaag is de kans hierop kleiner. De keuze van wel of geen vernis heeft ook invloed op de oppervlakte-eigenschappen van het etiket, zoals de waterafstotendheid en/of slipfactor. Een juiste slipfactor is essentieel bij het etiketteren. Als de etiketten te stroef zijn, kunnen er meerdere etiketten tegelijk uit het etikettenmagazijn gepakt worden. Dat is niet wenselijk. Zijn de etiketten echter te glad dan vallen ze juist uit het etikettenmagazijn, wat ook zeker niet wenselijk is. Er moet dus een juiste balans zijn.

Constante kleur

En dan natuurlijk de kleur. Deze moet constant zijn, of het nu het eerste of het honderdduizendste etiket is. Als er etiketten van verschillende productieruns naast elkaar in het schap staan, dan is een groot onderscheid in kleur onacceptabel. Wij zorgen hiervoor door te drukken volgens de richtlijnen van ISO 12647, met de standaard kleuren cyaan, magenta, geel en zwart, PMS- en/of receptkleuren. Hiermee waarborgen we dat de kwaliteit van het drukwerk over de gehele productierun binnen de afgesproken toleranties blijft.

Geen maatverschil

De laatste bepalende factor voor verwerkbaarheid is het snijwerk. Wij leveren snij- en stansetiketten. De snij-etiketten leveren wij met een zeer hoge maatstabiliteit, door altijd met scherpe messen te snijden. Aangaande stansmessen werken we uitsluitend samen met de beste stansmes-producenten.  Die investering loont, want de etiketten zijn maatvast, de randen rafelen niet en er treden geen verklevingen op. Dit alles draagt bij tot een optimale verwerkbaarheid!

 

Wilt u weten hoe u de verwerkbaarheid van de etiketten op uw productlijn kunt verbeteren? Wij staan u graag bij met raad en daad. Neem daarom contact op met één van onze experts.

Royal Sens beschikt over uitermate goede kennis van het etiketteerproces, hierdoor is het in staat om hoogwaardige etiketten te leveren en klanten goed te adviseren over mogelijke verbeterpunten.

Douwe Gorter Krones
?>