Hoe een verhoogde output gerealiseerd kan worden

Wij denken graag mee met onze klanten. Of het nu gaat om het ontwerp van een etiket, of welke verbeteringen zou kunnen doorvoeren om meer rendement te halen uit uw productie. 

Meer efficiency en minder uitval

Recentelijk heeft ons team van specialisten met een fabrikant van een A-merk schoonmaakmiddelen meegedacht over het verhogen van de efficiency van hun productielijn, binnen hun eigen fabriek. Zij produceert twee verschillende formaat flessen en brengt hierop een papieren wrap around label van Royal Sens aan. Hoe kan de effectiviteit op beide productielijnen omhoog? Een ander vraagstuk waarover wij ons gelijktijdig hebben gebogen: hoe kan het aantal probleemmeldingen binnen de fabriek omlaag?

Van lijnaudit tot laboratoriumonderzoek

De eerste stap die wij hebben genomen is het uitvoeren van een lijnaudit in de fabriek van onze klant. Dit bracht aan het licht dat:

  • er veel uitval is;
  • er problemen zijn met vlakliggendheid van de etiketten;
  • er veel verstoringen op de productlijn waren;
  • de klimatologische omstandigheden in de fabriek verre van ideaal zijn.

Op deze punten hebben we meteen gereageerd. Zo hebben we verder onderzoek gedaan naar de voorgeschreven papiersoort. Laboratoriumonderzoek wees bijvoorbeeld uit dat gezien de productieomstandigheden het beter was over te gaan op een papiersoort met een hogere tolerantie voor vocht. In samenspraak met de klant en onze leverancier hebben we verschillende papiersoorten met aangepaste specificaties getest. Op basis van de testresultaten is de keuze gevallen op een nieuwe papiersoort. Verder hebben we in samenwerking met onze leveranciers de eigenschappen van de inkt en de lijm geoptimaliseerd voor de productielijn van onze klant.

Het uiteindelijke resultaat van de inspanningen mag er zijn. De efficiency op beide productielijnen is significant gestegen en het aantal probleemmeldingen is structureel gedaald tot ver onder het normale niveau. Een succes waar zowel de klant als wij meer dan tevreden over zijn.

De klimaatomstandigheden spelen een belangrijke rol bij een goede verwerking van de etiketten.

Richard Versteeg Verpakkingsdeskundige, Royal Sens
?>