Certificaten

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Royal Sens. Daar kunnen onze klanten op vertrouwen. De strengste normen voor kwaliteit, hygiëne, arbeidsomstandigheden en veiligheid hebben geen geheimen voor onze mensen. Getuige ook de certificaten die ons zijn toegekend door onafhankelijke certificeringsinstanties en waar wij jaarlijks opnieuw aan worden getoetst.
Ook zijn wij ons bewust van de wereld waarin wij leven. Royal Sens gebruikt zo veel mogelijk duurzame grondstoffen en hergebruikt materialen waar mogelijk.

Royal Sens heeft de volgende certificaten:

ISO 9001:2015

Royal Sens voldoet aan de hoogste internationale eisen voor kwaliteitsmanagement. Niet alleen aan de eisen die de wet- en regelgeving ons oplegt maar ook aan die van onze klanten en - niet te vergeten - de eisen die wij onszelf opleggen.

BRC Packaging Materials

Alle productielocaties van Royal Sens voldoen aan de eisen die het GFSI (Global Food Safety Initiative) stelt. Het door GFSI erkende keurmerk BRC Global Standard for Packaging & Packaging heeft ons de AA-status toegekend. Het BRC-certificaat garandeert dat voedselproducenten over de hele wereld de producten van Royal Sens veilig kunnen gebruiken.

FSC®

Met het FSC®-keurmerk onderschrijft Royal Sens de waarden van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Waar mogelijk proberen wij onze klanten te bewegen voor hun etiketten FSC®-gecertificeerd papier te gebruiken. Op dit moment drukt Royal Sens al meer dan 90% van de papieren etiketten op papier dat voortkomt uit ecologisch verantwoord bosbeheer. Ook onze papierleveranciers zijn in het bezit van het FSC®-keurmerk.

DPG

Royal Sens voldoet aan de richtlijnen van het Deutsche Pfandsystem GmbH (DPG). Bedrijven met het DPG-certificaat mogen etiketten produceren voor het Duitse statiegeldsysteem. In Duitsland wordt een etiket met statiegeldlogo behandeld als waardepapier. Dit leidt tot zeer strenge normen voor onder meer inkt- en papiergebruik.

EcoVadis

Royal Sens heeft een ‘Silver’ rating van EcoVadis, het samenwerkingsplatform voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De samenwerking met EcoVadis maakt het voor Royal Sens mogelijk in de pas te blijven lopen met de nieuwste standaarden op het gebied van ecologisch en sociaal ondernemen.

Sedex

Als Sedex-geregistreerd bedrijf zet Royal Sens zich in voor verantwoord inkopen en het verbeteren van ethische normen en arbeidsomstandigheden in de toeleveringsketen. Sedex-geregistreerde bedrijven vormen samen een transparante toeleveringsketen binnen de voedselindustrie. Belangrijk doel is het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in deze keten.