Een kleine geschiedenis

Opgericht in 1896 door de heren Stadler en Sauerbier begon ‘Lithografie en steendrukkerij Stadler & Sauerbier’ aan de Delftsestraat 45 in Rotterdam. De drukkerij was in die eerste periode in bedrijf voor alle soorten drukwerk. Daarnaast functioneerde het bedrijf ook als een uitgeverij onder de naam ‘Luctor’ die vooral kinderboeken uitbracht op de Engelse markt. Naar verluidt was Sens één van de eerste drukkerijen in Nederland met een offset machine.

Eind jaren ’70 8 is er een directeur buiten de familie, drs. G.J.M. van Ginneke, benoemd. Sinds die tijd werd de handelsnaam “S(tadler) EN S(auerbier) offset” gevoerd. Royal Sens is al sinds de Tweede Wereldoorlog begonnen met het drukken van etiketten, maar pas in 1979 is door drs. Ginneke besloten om afscheid te nemen van het algemene drukwerk. Wat volgde was een volledige specialisatie in ongegomde etiketten.

Eind jaren tachtig werd de naam Sens Label geïntroduceerd. In die periode werd ook onze vloeroppervlakte voor productie verdubbeld door nieuwbouw en stansapparatuur aangeschaft. In 1996 hebben we met ons 100-jarig bestaan het predicaat Koninklijk gekregen. Engeland was destijds onze belangrijkste afzetmarkt, en daarom is de naam toen gewijzigd naar Royal Sens, en zo heten we nog altijd.

Waar staan we nu?

Vandaag de dag is Royal Sens een toonaangevend internationaal producent van hoogwaardige etiketten voor food- en non-food verpakkingen. Vanuit twee productielocaties in Nederland en verkoopkantoren in Duitsland en Engeland bedient Royal Sens gerenommeerde nationale en internationale klanten. Dagelijks drukken wij miljoenen etiketten, die we vervolgens in de nabewerking op maat snijden of stansen voor onze klanten. Sinds 2008 drukt en levert Royal Sens ook rollen.

Royal Sens is een bedrijf met meer dan 230 medewerkers en we zijn de afgelopen tien jaar behoorlijk gegroeid. Sinds 2010 is onze jaaromzet gegroeid van 27 naar 42 miljoen euro nu. Maar wat ons betreft houdt ons verhaal daar niet op. Om onze ambitieuze groeiplannen te kunnen realiseren is Royal Sens sinds 2019 nu onderdeel van Quadrum Capital. Samen is daarmee de slagkracht aanwezig om de sterke marktpositie van Royal Sens verder uit te bouwen.

Doorpakken

Ook op andere terreinen is Royal Sens een bedrijf dat vooruit probeert te kijken. Wist je bijvoorbeeld dat we sinds 2020 volledig klimaat neutraal opereren? Ook hebben we in dit jaar ons eigen 100% gerecycled Premium Green® etiketten-papier op de markt gebracht. Royal Sens is een bedrijf die probeert haar verantwoordelijkheid te nemen in de uitdagingen van onze 21e eeuw.

Als je meer wilt weten van alle ontwikkelingen rondom Royal Sens raden we je aan om onze nieuwsrubriek te bezoeken. Hier delen we onze belangrijkste uitbreidingen, innovaties en projecten met de buitenwereld. Voor onze werknemers brengen we daarnaast periodiek een personeelskrant uit waar we nog verder het reilen en zeilen van ons mooie bedrijf in woord en beeld brengen.

Interesse?

Wij zijn een productiebedrijf waar de persen altijd doordraaien, en waar we werken volgens de modernste voorschriften rondom veiligheid en hygiene. Wij staan nooit stil. Als jij schoon en netjes werkt, het type bent dat graag ‘de handen uit de mouwen’ steekt, dan zou je wel eens precies de aanwinst kunnen zijn die we zoeken voor ons bedrijf. Kijk daarom meteen even in de vacaturebank of er iets voor je tussen staat of geef je op voor onze mailinglijst om altijd op de hoogte te worden gehouden van nieuwe vacatures in de toekomst.