Ik zocht naar een vakantiebaantje

Nadat ik afgelopen jaar mijn opleiding Allround DTP heb afgerond aan het Grafisch Lyceum Rotterdam, ben ik in de zomervakantie op zoek gegaan naar een vakantiebaan. Met wat zoekwerk online liep ik uiteindelijk tegen een vacature aan bij Royal Sens voor de functie van operator op de nabewerking.

Via skype solliciteren

Het leek me wel wat, en ik heb alle formaliteiten afgewerkt om een sollicitatieprocedure op te starten. Eigenlijk vrij snel volgde een uitnodiging voor een gesprek, maar met alle perikelen rondom COVID-19 konden we elkaar niet face-to-face ontmoeten. Daarom hebben we het via Skype opgezet, geen probleem gelukkig meer in deze tijd. Het virtuele gesprek verliep vlotjes, ik werd gevraagd naar mijn werkervaringen maar er was ook interesse voor hobby’s en andere passies in mijn persoonlijke leven. Na afloop waren we beiden enthousiast, en besloten we om de samenwerking aan te gaan.

Eenmaal van start waren de eerste dagen vooral een kennismaking met het werk en mijn nieuwe collega’s. Ik werd uitgebreid bijgepraat over het bedrijf, en je ziet dan pas wat er allemaal bij komt kijken. De prepress, de drukkerij, de nabewerking, de logistiek, er worden een hoop stappen gemaakt voor een etiket in de vrachtwagen richting de klant ligt.

Snel beter worden

Ik heb me vanaf het begin goed ondersteund gevoeld door mijn nieuwe collega’s op de afdeling. Ze boden uitleg en hulp waar nodig was. Met zoveel ruggensteun merk je dat het elke dag snel beter gaat.

Vandaag de dag kan ik mijn weg prima zelf vinden. Mijn eerste contract was voor een duur van zeven maanden, maar na een verlenging werk ik er hier intussen al tien. Alle fijne collega’s die ik heb zorgen ervoor dat ik het prima naar mijn zin heb. Uiteindelijk is je omgeving de helft van het plezier dat je vindt in je werk, en dan kan ik alleen maar vaststellen dat ik het goed getroffen heb.

 

Julia Merkestein